Proste Historie
Proste Historie

Pierożki z grzybami w sosie z porami i szynką

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 średniego pora przekrój na pół, dokładnie przepłucz w zimnej wodzie, osusz i pokrój w cienkie półplasterki. 100 g gotowanej szynki pokrój w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzej 1 czubatą łyżkę masła, wrzuć pora i podlej go kilkoma łyżkami bulionu lub wody. Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i 1 płaską łyżeczkę musztardy z ziarnami gorczycy. Wrzuć na patelnię zamrożone pierożki z dodatkami i duś wszystko około 8 minut. Dodaj szynkę i 100 ml śmietanki 36%. Trzymaj danie na ogniu przez 2 minuty. Serwuj je w głębokich talerzach, posypane tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem.

Facebook
Youtube