Proste Historie
Proste Historie

Pierożki z pieca z jabłkiem i cynamonem z lodami i miodowym sosem

Drukuj
na co dzień na co dzień
 deser deser
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wrzuć na patelnię 50 g zimnego masła, 50 g brązowego cukru i 3 łyżki płynnego miodu. Całość zagotuj i dopilnuj, aby cukier się rozpuścił, nie mieszając jednak łyżką. Zostaw patelnię na 2 minuty na ogniu, po czym ostrożnie dodaj 5 łyżek śmietanki 36%. Wymieszaj sos drewnianą łyżką, pozostaw na chwilę do zgęstnienia, następnie zdejmij z ognia. Przygotuj Pierożki z pieca z jabłkiem i cynamonem zgodnie z przepisem na opakowaniu, gorące przełóż do miseczek, do każdej porcji dodaj gałkę śmietankowych lodów i polej gorącym sosem. 

Facebook
Youtube