Proste Historie
Proste Historie

Pierożki z pieca z mascarpone z malinami i śmietaną

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
 deser deser
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do blendera włóż 100 g świeżych malin, 30 g cukru pudru i wciśnij sok z 1 cytryny. Zmiksuj i przetrzyj dodatkowo mus przez drobne sito. Ubij 250 g śmietany 36% z 1 czubatą łyżeczką cukru pudru i 1 żółtkiem. Dodaj garść świeżych malin. Wstaw na 20 minut do zamrażalnika. Przygotuj pierożki z pieca z mascarpone zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozłóż je do małych miseczek i oprósz  cukrem pudrem. Dodaj maliny do ubitej śmietany, zrób tylko 2 ruchy widelcem, aby delikatnie wymieszać sos, i wyłóż go na pierożki.

Facebook
Youtube