Proste Historie
Proste Historie

Pierożki z pieca z wołowiną i sosem curry

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Posiekaj drobno 2 średnie cebule i 1 ząbek czosnku i zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj pół łyżeczki kurkumy, 1 łyżeczkę łagodnej pasty curry i 1 łyżeczkę zmielonej suszonej kolendry. Wlej ¾ szklanki bulionu z kurczaka, sok z 1 cytryny i starte na pulpę dojrzałe mango. Doprowadź wszystko do wrzenia, zmniejsz ogień i duś, mieszając przez około 7–10 minut, dopóki sos nie zgęstnieje. pierożki z pieca z wołowiną zgodnie z przepisem na opakowaniu i podaj je z przygotowanym sosem, posypane posiekaną świeżą kolendrą.   

Facebook
Youtube