Proste Historie
Proste Historie

Pierożki zapiekane w sosie szpinakowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ustaw piekarnik na 180oC. Owalne naczynie do zapiekania posmaruj 1 łyżeczką masła. Oddziel zamrożone pierożki od reszty zawartości opakowania i wyłóż je w brytfance. Wlej do garnuszka 200 ml słodkiej śmietanki, wrzuć 150 g zamrożonego siekanego szpinaku Proste Historie i pozostałą zawartość opakowania pierożków. Trzymaj na ogniu przez 5–7 minut, mieszając, aby wszystkie składniki połączyły się w jednolity sos. Dodaj 1 czubatą łyżeczkę mąki i 3 jajka. Natychmiast mocno zamieszaj, dopraw wedle uznania solą, pieprzem i czosnkiem. Zalej pierożki i wstaw do piekarnika na około 30 minut.

Facebook
Youtube