Proste Historie
Proste Historie

Pierś z kurczaka z makaronem w sosie z kaparami i szpinakiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pojedynczą pierś kurczaka natrzyj marynatą zrobioną z przeciśniętego przez praskę ząbka czosnku, 1 łyżeczki miodu, 1 łyżki sosu sojowego i szczypty suszonej słodkiej papryki. Odstaw mięso na 30 minut do lodówki. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju i dokładnie zrumień kurczaka z dwóch stron. Na tę samą patelnię wrzuć zamrożoną zawartość opakowania rurek w sosie z boczkiem i cebulką, dodaj pokrojonego w plastry kurczaka i 1 czubatą łyżeczkę kaparów lub 2 łyżki marynowanych zielonych oliwek. Duś wszystko przez 8 minut. Zanim wyłożysz danie na półmisek, możesz dodać miseczkę posiekanych świeżych liści szpinaku lub kawałki sparzonych zielonych szparagów. 

Facebook
Youtube