Proste Historie
Proste Historie

Barszcz biały z warzywami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku podsmaż boczek, dodaj „Włoszczyznę ciętą” Proste Historie i podsmaż całość ok. 5 min. Następnie wlej wodę, dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj ok. 15 min. Po tym czasie odcedź warzywa i delikatnie podsmaż je dodatkowo na patelni.

Zaparz kiełbasę jeśli jest surowa, dodaj do warzyw i podsmaż razem. Do wywaru dodaj barszcz, zagotuj całość. Śmietankę połącz z chrzanem, dodaj do barszczu, znowu zagotuj doprawiając zupę do smaku. Na talerzu ułożyć porcję warzyw, kiełbasy i cząstki jajka, zalej gotowym, gorącym białym barszczem.

Facebook
Youtube