Proste Historie
Proste Historie

Barszcz ukraiński na wędzonce z chrzanem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

250 g wędzonych żeberek pokrój na pojedyncze paski. Rozgrzej patelnię i obsmaż na rumiano dodając pokrojoną na ćwiartki 1 średnią cebulę. Zamrożoną zupę "Barszcz ukraiński" Proste Historie wrzuć bez rozmrażania do 1,5 litra gotującego się bulionu. Dodaj podsmażone żeberka i cebulę. Wlej 150 ml buraczanego koncentratu, jeśli lubisz mocny smak buraków. Dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe i 2 zgniecione ząbki czosnku w łupinie. Gotuj przez 20 minut, dopraw solą, pieprzem i sokiem z 1 cytryny. 200 ml tłustej śmietany wymieszaj z 1 łyżką chrzanu. Serwuj gorący barszcz z żeberkami i łyżką chrzanowej śmietany.

Facebook
Youtube