Proste Historie
Proste Historie

Barszcz z botwinką i pomidorami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pęczek młodej botwiny dokładnie opłucz, pokrój w 2 cm kawałki i podgotuj 5 minut w 300 ml osolonej wody z dodatkiem 3 łyżek octu winnego czerwonego i 1 łyżeczki cukru. Dodaj 2 łyżko koncentratu pomidorowego. "Barszcz ukraiński" Proste Historie wrzuć bez rozmrażania do 1,5 litra gotującego się mięsnego bulionu i gotuj przez 15 minut. Dodaj botwinkę z pomidorami i trzymaj na ogniu kolejne 5 minut. Dopraw solą, pieprzem. Serwuj z dużą ilością posiekanego kopru i porcją kwaśnej śmietany. 

Facebook
Youtube