Proste Historie
Proste Historie

Brukselka z pieczarkami z nutą orientalną

Drukuj
szybki posiłek szybki posiłek
przekąska przekąska
15 minut 15 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zamrożoną "Brukselkę" Proste Historie wrzuć do osolonej, wrzącej wody i gotuj 7 minut. Odcedź na sitku, ostudź i przekrój wzdłuż na pół. Pokrój w plastry 100 g pieczarek. Upraż na suchej patelni 1 łyżkę sezamu, odstaw. Na suchą patelnię wlej 2 łyżki oleju i wsyp 1 łyżeczkę cukru. Następnie dodaj 2 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki i wrzuć pieczarki. Trzymaj na ogniu i mieszaj przez 2 minuty. Dodaj brukselkę, 1 łyżeczkę startego, świeżego imbiru, 2 łyżki masła, 3 łyżki sosu sojowego i smaż przez 5 minut. Możesz dodać trochę wody. Posyp sezamem. Serwuj z gorącym ryżem.

Facebook
Youtube