Proste Historie
Proste Historie

Bukiet warzyw w sosie chrzanowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
dodatek dodatek
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

200 ml śmietany 36% wymieszaj z: 1 łyżką chrzanu śmietankowego, sokiem z 1 cytryny, 1 łyżeczką cukru pudru, 1 łyżeczką musztardy z ziarnami gorczycy, całość dopraw solą. Do gotującej się, osolonej wody wrzuć nierozmrożoną mieszankę "Bukiet 7 warzyw" Proste Historie 450 g. Gotuj około 12 minut. Odcedź zachowując ¾ płynu z gotowania. Dodaj śmietanę z chrzanem i dobrze rozmieszaj. Możesz całość lekko zagęścić 1 łyżeczką mąki lub chwilę zredukować na ogniu. Dodaj warzywa. Zatrzymaj na ogniu 2 minuty i podawaj do świeżo usmażonej, ulubionej ryby.

Facebook
Youtube