Bukiet warzyw w sosie chrzanowym

Bukiet warzyw w sosie chrzanowym to danie o niecodziennym, wyrazistym smaku. Można podać go zarówno jako samodzielne danie podczas obiadu w rodzinnym gronie, jak i oryginalną przekąskę. „Bukiet 7 warzyw” z sosem chrzanowym jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Idealnie smakuje podany z gotowaną na parze lub smażoną rybą, można też serwować go jako dodatek do dań mięsnych. Podczas romantycznej kolacji zapewni niezapomniane doznania smakowe, zaostrzając apetyt i zmysły. Połączenie chrzanu z musztardą w sosie może być jednak nieodpowiednie dla małych dzieci, dlatego jeśli podajemy bukiet warzyw w sosie chrzanowym jako dodatek do rodzinnego obiadu, miejmy na uwadze delikatne podniebienie naszych pociech.

Składniki

  • “Bukiet 7 warzyw” Proste Historie 450 g,
  • 200 ml śmietany 36%,
  • 1 łyżka chrzanu śmietankowego,
  • 1 cytryna,
  • 1 łyżeczka cukru pudru,
  • 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy,
  • sól,
  • 1 łyżeczka mąki.

 

Sposób przygotowania

  1. 200 ml śmietany 36% wymieszaj z: 1 łyżką chrzanu śmietankowego, sokiem z 1 cytryny, 1 łyżeczką cukru pudru, 1 łyżeczką musztardy z ziarnami gorczycy, całość dopraw solą.
  2. Do gotującej się, osolonej wody wrzuć nierozmrożoną mieszankę “Bukiet 7 warzyw” Proste Historie 450 g.
  3. Gotuj około 12 minut.
  4. Odcedź zachowując ¾ płynu z gotowania.
  5. Dodaj śmietanę z chrzanem i dobrze rozmieszaj.
  6. Możesz całość lekko zagęścić 1 łyżeczką mąki lub chwilę zredukować na ogniu.
  7. Dodaj warzywa.
  8. Zatrzymaj na ogniu 2 minuty i podawaj do świeżo usmażonej, ulubionej ryby.

BUKIET 7 WARZYW
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu