Bukiet warzyw w sosie chrzanowym
Bukiet warzyw w sosie chrzanowym to danie o niecodziennym, wyrazistym smaku. Można podać go zarówno jako samodzielne danie podczas obiadu w rodzinnym gronie, jak i oryginalną przekąskę. „Bukiet 7 warzyw” z sosem chrzanowym jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Idealnie smakuje podany z gotowaną na parze lub smażoną rybą, można też serwować go jako dodatek do dań mięsnych. Podczas romantycznej kolacji zapewni niezapomniane doznania smakowe, zaostrzając apetyt i zmysły. Połączenie chrzanu z musztardą w sosie może być jednak nieodpowiednie dla małych dzieci, dlatego jeśli podajemy bukiet warzyw w sosie chrzanowym jako dodatek do rodzinnego obiadu, miejmy na uwadze delikatne podniebienie naszych pociech.
Składniki
- “Bukiet 7 warzyw” Proste Historie 450 g,
- 200 ml śmietany 36%,
- 1 łyżka chrzanu śmietankowego,
- 1 cytryna,
- 1 łyżeczka cukru pudru,
- 1 łyżeczka musztardy z ziarnami gorczycy,
- sól,
- 1 łyżeczka mąki.
Sposób przygotowania
- 200 ml śmietany 36% wymieszaj z: 1 łyżką chrzanu śmietankowego, sokiem z 1 cytryny, 1 łyżeczką cukru pudru, 1 łyżeczką musztardy z ziarnami gorczycy, całość dopraw solą.
- Do gotującej się, osolonej wody wrzuć nierozmrożoną mieszankę “Bukiet 7 warzyw” Proste Historie 450 g.
- Gotuj około 12 minut.
- Odcedź zachowując ¾ płynu z gotowania.
- Dodaj śmietanę z chrzanem i dobrze rozmieszaj.
- Możesz całość lekko zagęścić 1 łyżeczką mąki lub chwilę zredukować na ogniu.
- Dodaj warzywa.
- Zatrzymaj na ogniu 2 minuty i podawaj do świeżo usmażonej, ulubionej ryby.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Bukiet warzyw w sosie chrzanowym
Ugotuj warzyw i podduś w śmietanie z chrzanem, cytryną i ziarnami gorczycy
Warzywa z masłem ziołowym
Do odcedzonych warzyw wrzuć zimne kawałki smakowego masła i zakręć tylko garnkiem