Proste Historie
Proste Historie

Fasolka po bretońsku

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

250 g czosnkowej kiełbasy pokrój w kostkę. Rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj 1 drobno posiekaną cebulę. Po 2 minutach dodaj kiełbasę. Zrumień i smaż całość przez 3 minuty. Dodaj zamrożoną mieszankę warzywną Proste Historie. Smaż mieszając na średnim ogniu przez 5 minut. Zalej około 800 ml bulionu, dodaj 2 siekane ząbki czosnku i płaską łyżkę majeranku. Doprowadź do wrzenia, dodaj 400 g posiekanych pomidorów pelati z puszki i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Duś całość przez 10 minut, doprawiając ostrą papryką, solą i szczyptą cukru.

Facebook
Youtube