Proste Historie
Proste Historie

Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do gotującej się osolonej wody wrzuć zamrożone opakowanie \"Fasolki szapragowej zielonej\" Proste Historie i gotuj około 8 minut. Odsącz na sitku. Na suchej patelni podsmaż na rumiano 100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę i 1 posiekana cebulę. Po 3 minutach dodaj 1 zgnieciony ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu. Smaż 2 minuty. Dodaj ugotowaną fasolkę i 400 g pomidorków pelati z puszki bez skóry, siekanych. Dopraw solą, cukrem i świeżo mielonym pieprzem. Duś mieszając regularnie przez 15 minut. Danie idealne z kawałkiem bagietki.

 

Facebook
Youtube