Proste Historie
Proste Historie

Fasolka szparagowa z chrzanem i łososiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
przekąska przekąska
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Weź 150 g masła i utrzyj z 2 łyżeczkami chrzanu. Dodaj otartą skórkę z 1 cytryny i wyciśnij z niej sok. Dopraw 1 łyżeczką miodu, solą. Drobno posiekaj 100 g wędzonego łososia. Wymieszaj z masłem i wstaw do lodówki. Wrzuć zamrożoną "Fasolkę żółtą" Proste Historie do gotującej się osolonej wody i zamieszaj. Po około 12 minutach odlej wodę używając pokrywki. Masło pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do gorącej fasolki i mocno zakręć garnkiem. Idealna kolacja!

Facebook
Youtube