Proste Historie
Proste Historie

Fasolka szparagowa z paprykowym winegretem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Posiekaj drobno 2 średnie cebule. 2 papryki oczyść z nasion i błon. Pokrój w drobna kostkę. W misce wymieszaj warzywa i wyciśnij sok z 2 cytryn. Dodaj 1 łyżeczkę ostrej pasty paprykowej typu sambal oelek. Dopraw solą i wymieszaj. Możesz dodać też obrane ze skórki i pokrojone w kostkę 2 pomidory. Wlej 80 ml oleju i odstaw na 20 minut. Do gotującej się osolonej wody wrzuć nierozmrożoną "Fasolkę zieloną" Proste Historie 450 g i gotuj około 10 minut. Odsącz na sitku. Wyłóż na talerz, polej paprykowym sosem i posyp posiekaną natką pietruszki lub świeżym tymiankiem. Chcesz więcej koloru? Zrób pół na pół z "Fasolką żółtą" Proste Historie.

Facebook
Youtube