Proste Historie
Proste Historie

Frytki z majonezem własnej roboty

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do wąskiego naczynia wrzuć 2 świeże, wiejskie jajka, 1 łyżkę musztardy Dijon, szczyptę soli i pieprzu. Zacznij miksować blenderem dolewając bardzo cięką strużką 350 ml słonecznikowego oleju (powoli, jedną linią). Jeśli masz regulację szybkości blendera, to zacznij najpierw ubijać wolniej, potem zwiększ tempo. Dopiero gdy sos będzie gęsty, dodaj sok z cytryny a jeśli potrzeba dopraw więcej solą. Wstaw sos do lodówki na 30 minut i serwuj do usmażonych w głębokim oleju, zgodnie z przepisem na opakowaniu frytek Proste Historie. Majonez domowy możesz urozmaicać dowolnymi dodatkami.

Facebook
Youtube