Proste Historie
Proste Historie

Frytki z pastą z ciecierzycy i sezamków

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do malaksera wrzuć 400 g ugotowanej ciecierzycy z puszki. Dodaj 1 opakowanie sezamków, sok z 1 cytryny, 5 łyżek oliwy, 2 ząbki czosnku. Zmiksuj dolewając odpowiednią ilość wody potrzebną do uzyskania gładkiej, gęstej pasty. Dopraw solą, szczyptą cynamonu i gałką muszkatołową. Odstaw na 30 minut do lodówki. Przygotuj frytki Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nakładaj sos czubkiem frytki i zanurzaj w miseczce z uprażonymi na patelni ziarenkami sezamu.

Facebook
Youtube