Proste Historie
Proste Historie

Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku

Drukuj
na co dzień na co dzień
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Opakowanie "Bobu" Proste Historie przesyp do miski i zalej zimną wodą na 30 minut. Ugotuj 2 jajka na twardo, ostudź i drobno posiekaj. Rozmrożony bób osącz z wody, obierz  z łupin i wrzuć do naczynia w którym będziesz go blendował. Dodaj 2 łyżki stołowe majonezu, sok wyciśnięty z ½ cytryny, dopraw solą i pieprzem. Zmiksuj na gładkie pure. Wymieszaj z jajkiem i 2 łyżkami drobno posiekanego szczypiorku. Przygotuj w piekarniku lub tosterze grzanki z bułki. Zimne smaruj pastą z bobu i serwuj z plasterkami wędzonego łososia, posypane szczypiorkiem.

Facebook
Youtube