Proste Historie
Proste Historie

Hiszpańska zupa czosnkowa z chorizo

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej 3 łyżki oliwy. Przekrój w łupinie na pół 3 główki czosnku, na małym ogniu obsmaż je na złoto. Podlej 100 ml bulionu i podgotuj przez 3 minuty. Czosnek wyjmij z łupin. Pokrój w plastry 200 g paprykowego chorizo (możesz zastąpić paprykową węgierską kiełbasą) i zrumień na patelni. Zagotuj w garnku 1,5 litra wody, dodaj zamrożoną mieszankę warzywną Proste Historie, 3 posiekane pomidory, obsmażone chorizo i czosnek. Dopraw przyprawami z saszetki dołaczonej do opakowania,solą i pieprzem. Gotuj przez 15 minut. Zrumień na patelni kilka grzanek z bagietki, posmaruj świeżym czosnkiem. Nalej zupę do indywidualnych kokilek. Ułóż grzanki na wierzchu i posyp startym, ostrym serem. Serwuj od razu lub zapiecz w 200°C w piekarniku grzejącym od góry.

Facebook
Youtube