Proste Historie
Proste Historie

Kluski śląskie z wątróbką i wiśniami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej 1 łyżkę oleju na patelni. Dodaj 4 dymki pokrojone w cieniutkie plasterki. Smaż na złoty kolor przez 3 minuty. Dodaj 300 g oczyszczonych i suchych wątróbek z kurczaka. Smaż na dużym ogniu przez 3 minuty. Przekręć w trakcie smażenia. Dodaj 50 ml octu balsamicznego, szczyptę soli, 1 płaską łyżeczkę cukru i 100 g rozmrożonych "Wiśni" Proste Historie. Duś całośc przez 5 minut. Dodaj 1 łyżkę zimnego masła i pozostaw jeszcze na 2 minuty. Gorące wątróbki wykładaj na świeżo ugotowane "Kluski śląskie" Proste Historie.

Facebook
Youtube