Proste Historie
Proste Historie

Knedle z truskawkami na imbirowo

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zetrzyj na tarce około 40 g świeżego, obranego imbiru. Dodaj 30 g cukru pudru i 80 ml soku jabłkowego. Gotuj na małym ogniu dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści i zyska konsystencję syropu. Przecedź przez drobne sitko, dodaj sok z ½ cytryny i 150 ml śmietanki 36%. Zagotuj sos delikatnie przez 2 minuty, do momentu zgęstnienia. Ugotuj knedle zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie osusz i zrumień na patelni, na 2 łyżkach masła z dodatkiem szczypty cukru. Gorące knedle polej imbirowym sosem.

Facebook
Youtube