Knedle z truskawkami na imbirowo
Sposób przygotowania
Zetrzyj na tarce około 40 g świeżego, obranego imbiru. Dodaj 30 g cukru pudru i 80 ml soku jabłkowego. Gotuj na małym ogniu dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści i zyska konsystencję syropu. Przecedź przez drobne sitko, dodaj sok z ½ cytryny i 150 ml śmietanki 36%. Zagotuj sos delikatnie przez 2 minuty, do momentu zgęstnienia. Ugotuj knedle zgodnie z przepisem na opakowaniu, dokładnie osusz i zrumień na patelni, na 2 łyżkach masła z dodatkiem szczypty cukru. Gorące knedle polej imbirowym sosem.
Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu
Knedle owocowe ze smażonymi morelami
Ćwiartki moreli usmaż na maśle z wanilią, połącz ze śmietaną i podaj z gorącymi knedlami.
Knedle z truskawkami w maślanym sosie z orzechami
W karmelu roztop zimne masło, dodaj prażone orzechy laskowe i polej ciepłe knedle
Knedle z truskawkami na imbirowo
Zetrzyj imbir, dodaj sok jabłkowy, sok z cytryny i śmietankę i polej zrumienione knedle