Proste Historie
Proste Historie

Zupa krem rozgrzewająca

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W garnku rozpuść 3 łyżki masła i wrzuć 1 opakowanie "Dyni" Proste Historie i 1 opakowanie "Marchewek mini" Proste Historie. Wlej 800 ml bulionu z kurczaka. Dodaj 2 sparzone pomarańcze ze skórką przekrojone na połówki. Posól i gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Wyjmij pomarańcze, i wyciśnij z nich sok do zupy. Dodaj łyżeczkę suszonego imbiru ,suszonego kminu rzymskiego i 150ml słodkiej śmietanki. Zmiksuj na gładki krem. Na patelnię wlej 3 łyżki oleju, rozgrzej i upraż 100 g pestek dyni posypując je 1 łyżeczką cukru, ½ łyżeczki ostrej papryki i doprawiając solą. Przed podaniem zupy wymieszaj ją z pestkami i posyp świeżo tarta gałką muszkatołową i cynamonem.

Facebook
Youtube