Proste Historie
Proste Historie

Knedle ze śliwkami w sosie cynamonowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wlej do garnka 250 ml tłustego mleka, dodaj 40 g cukru i ½ łyżeczki cynamonu. Doprowadź do lekkiego wrzenia.  W miseczce ukręć 3 żółtka z 20 g cukru. Do kogla mogla wlej wrzące mleko (uwaga - nie wolno zrobić odwrotnie!). Ponownie postaw na malutkim ogniu i podgrzewając cały czas mieszaj i ubijaj dopóki krem nie będzie miał konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego. Przecedź gorący krem przez drobne sitko. Ugotuj knedle według przepisu na opakowaniu, przekrój na pół na talerzu, następnie polej cynamonowym sosem.

Facebook
Youtube