Proste Historie
Proste Historie

Knedle ze śliwkami w sosie winnym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i wsyp 1 łyżkę cukru. Dodaj 250 g przekrojonych na pół śliwek węgierek, 10 szt. suszonych śliwek kalifornijskich pokrojonych w paseczki. Duś przez 5 minut i ostrożnie dodaj 220 ml słodkiego, gotowego wina grzanego. Redukuj całość przez 5 - 7 minut. Zmiksuj na gęsty sos. Ugotuj Knedle ze śliwkami Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozłóż sos do indywidualnych miseczek, do każdej dodaj z boku po łyżce gęstej śmietany. Gorącym przekrojonym knedlem nabieraj porcję sosu.

Facebook
Youtube