Proste Historie
Proste Historie

Knedle ze śliwkami w szkarłatnym sosie

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Knedle ze śliwkami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Na dno rondelka wsyp cukier, rozprowadzając go po całym dnie. Podgrzej na średnim ogniu bez mieszania do czasu, aż cukier się rozpuści i zacznie brązowieć. Następnie dodaj odrobinę wody (uwaga może pryskać!) i energicznie wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia cukru, cały czas gotując (ok. 1 minuty). Uprzednio przygotowane knedle oblej rozpuszczonym cukrem. Powidła śliwkowe podgrzej w osobnym rondelku z dodatkiem niewielkiej wody (ok. 125 ml).

Sposób podania:

Knedle otoczone w cukrowej polewie polej ciepłym sosem z powideł, posyp cynamonem i soczystymi ziarnami granatu.

Facebook
Youtube