Proste Historie
Proste Historie

Koperkowy krem kurkowy

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotuj w garnku 1,2 litra wody z 1 łyżeczka cukru. Wrzuć 200 g oczyszczonych świeżych lub mrożonych kurek. Gotuj przez 2 minuty. Wyłów kurki zachowując cały płyn. Do garnuszka wrzuć 2 czubate łyżki masła, dodaj 1 posiekany ząbek czosnku. Po 2 minutach dodaj zamrożoną mieszankę żółtych warzyw i zalej pozostałym płynem po gotujących się grzybach, następnie dodaj ½ szklanki tłustego mleka. Gotuj dopóki warzywa nie będą miękkie - około 20 minut. Zmiksuj całość dodając sok z 1 cytryny. Dopraw solą. Dodaj sparzone kurki i 2 łyżki posiekanego koperku. Zagotuj raz jeszcze i serwuj do talerzy.

Facebook
Youtube