Proste Historie
Proste Historie

Krem kalafiorowy z piklowanym łososiem

Drukuj
romantyczna kolacja romantyczna kolacja
zupa zupa
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

80 g wędzonego łososia pokrój w cienkie paski. Przełóż do miski z 2 marchewkami zestruganymi na cieniutkie paski. Rozmroź 150 g "Kalafiora" Proste Historie, przekrój każdy kawałek wzdłuż na 4 części, dodaj do miski. W rondelku zagotuj 4 łyżki octu z 2 łyżkami wody, 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką cukru. Dodaj 1/2 ziarenek gorczycy, dopraw solą i ciepłym wywarem zalej łososia z warzywami. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj "Zupę kalafiorową" Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, zmiksuj dodając 100 g sera topionego śmietankowego. Dopraw gałką muszkatołową i solą. Krem serwuj układając na nim odcedzone warzywa z łososiem. Posyp wierzch koperkiem.

 

Facebook
Youtube