Krem z czerwonych warzyw z aioli

Składniki

  • “Zupa krem z czerwonych warzyw” Proste Historie,
  • 2 żółtka jaj,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 1/2 cytryny,
  • 1 szczypta soli,
  • 180 ml oleju,
  • 1 łyżeczka pasty czerwonego curry,
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki,
  • 100 ml soku jabłkowego.

Sposób przygotowania

  1. Wbij do wysokiego naczynia 2 żółtka, dodaj 4 posiekane ząbki czosnku ,sok z ½ cytryny i szczyptę soli.
  2. Miksując blenderem wlej małą strużką i powoli 180 ml oleju w pokojowej temperaturze.
  3. Gesty sos wstaw do lodówki.
  4. Przygotuj zupę krem zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając zamiast saszetki z koprem 1 łyżeczkę pasty czerwonego curry i ½ łyżeczki czarnuszki.
  5. Zmiksuj na krem dolewając 100 ml soku jabłkowego.
  6. Dopraw na słoność.
  7. Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.

ZUPA KREM z czerwonych warzyw
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu