Proste Historie
Proste Historie

Krem z czerwonych warzyw z aioli

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wbij do wysokiego naczynia 2 żółtka, dodaj 4 posiekane ząbki czosnku ,sok z ½ cytryny i szczyptę soli. Miksując blenderem wlej małą strużką i powoli 180 ml oleju w pokojowej temperaturze. Gesty sos wstaw do lodówki. Przygotuj zupę krem zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając zamiast saszetki z koprem 1 łyżeczkę pasty czerwonego curry i ½ łyżeczki czarnuszki. Zmiksuj na krem dolewając 100 ml soku jabłkowego. Dopraw na słoność. Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.

Facebook
Youtube