Proste Historie
Proste Historie

Krem z groszku, dymki i mięty

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pokrój na plastry 2 małe dymki bez szczypioru. Rozgrzej w garnku 2 łyżki masła i wrzuć cebulki. Smaż przez 3 minuty. Dodaj 450 g mrożonego "Groszku" Proste Historie. Zalej 600 ml warzywnego wywaru. Dodaj 2 łyżki świeżych listków mięty, szczyptę cukru i 1 łyżeczkę soli. Przykryj i gotuj 20 minut. Zmiksuj na gładki krem dodając jeszcze jedną łyżkę świeżej mięty i 1 łyżkę masła. Tuż przed podaniem lekko skrop sokiem z cytryny. Serwuj posypane cienkimi paseczkami podsmażonej na chrupiąco kiełbasy krakowskiej.

Facebook
Youtube