Proste Historie
Proste Historie

Krupnik polski z grzybami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj "Krupnik polski" 450 g Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając do niego 300 g wędzonych żeberek. Rozgrzej na patelni 2 łyżki masła i wrzuć 10 kapeluszy świeżych podgrzybków. Smaż je przez 3 minuty z każdej strony, dodając przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz szczyptę cukru. Po 1 minucie zdejmij grzyby, ostudź i pokrój w grube plastry. Dodaj do krupniku. Obierz mięso z żeberek i dodaj je do zupy wraz z 3 łyżkami gęstej śmietany i siekanym koprem.

Facebook
Youtube