Proste Historie
Proste Historie

Krupnik polski z kurzą wątróbką i cebulą

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj Krupnik polski 450 g Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rozgrzej na patelni pół łyżki smalcu i wrzuć 3 małe cebule pokrojone w krążki. Dodaj 10 oczyszczonych wątróbek drobiowych, szczyptę cukru i świeżo mielony pieprz. Zrumień wątróbki ze obu stron i przełóż je do gotowego, gorącego krupniku. Podobnie zrób z cebulą, ale pozwól jej jeszcze przez chwilę mocno się zrumienić. Zagrzej krupnik, dzięki czemu wątróbka w nim dojdzie, następnie serwuj z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. 

Facebook
Youtube