Proste Historie
Proste Historie

Kuskus z warzywami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj kuskus. Opakowanie 200 g przesyp do szerokiego, płaskiego naczynia i polej ½ szklanki gorącego bulionu. Wymieszaj, rozprowadź na płaską warstwę i odstaw do napęcznienia. Rozgrzej na patelni 2-3 łyżki oleju, dodaj zgnieciony ząbek czosnku i 1 płaską łyżeczkę cukru. Wsyp zamrożoną mieszankę 450 g warzyw Proste Historie i smaż przez 10 - 12 minut. Podczas smażenia dwa razy podlej przypiekające się warzywa 100 ml bulionu. Jędrne warzywa dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z 1 cytryny. Wymieszaj delikatnie z kuksusem, 3 łyżkami posiekanej natki i 1 łyżką posiekanej mięty. Serwuj bez podgrzewania, lekko ciepłe do mięs z sosem typu gulasz.

Facebook
Youtube