Proste Historie
Proste Historie

Leniwe kluski z jabłkami i śmietaną

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Obierz 4 twarde, kwaśne jabłka i pokrój w grubą kostkę. Na patelnię wsyp 2 czubate łyżki cukru i wlej 1 łyżeczkę wody. Pozwól, aby cukier zmienił się w karmel, dodaj 1 łyżkę zimnego masła i jabłka. Zrumień je przez 3 minuty i podlej 50 ml wody. Duś jabłka do miękkości, na mus. Regularnie mieszaj. Dopraw ½ łyżeczki cukru waniliowego. Ugotuj Kluski Leniwe Proste Historie 450 g zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gorące kluski podaj na talerzu z ciepłym musem i polej słodką śmietanką 36%.

Facebook
Youtube