Proste Historie
Proste Historie

Makaron ryżowy orientalnie

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

200 g makaronu ryżowego typu nitki przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W garnuszku upraż 1 łyżkę ziaren sezamu na złoto. Odłóż. Wlej 250 ml rosołu wołowego, dodaj szczyptę mieszanki 5 smaków i zagotuj przez 5 minut. Dodaj 1 łyżkę miodu, 1 ząbek drobno posiekanego czosnku, 3 łyżki sosu sojowego, ½ szklanki soku z ananasa i redukuj całość przez 5 minut. Dodaj sezam i rozmieszaną w wodzie 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Odstaw. Na patelnię wlej 3 łyżki oleju. Dodaj zamrożone opakowanie "Warzyw na patelnię orientalnych" Proste Historie razem z przyprawami z saszetki. Smaż przez 10 minut na dużym ogniu. Przerzuć do miski, wymieszaj z odcedzonym makaronem i sosem. Możesz dodać jeszcze 2 łyżki oleju sezamowego prażonego. Całość dokładnie wymieszaj. Danie możesz ponownie podgrzać na patelni lub serwować ostudzone - jako sałatkę. 

Facebook
Youtube