Proste Historie
Proste Historie

Makaronowe wstążki z marchewką, groszkiem i wędzonym łososiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Nierozmrożoną mieszankę "Marchewki z groszkiem" Proste Historie wrzuć do gotującej się, posolonej wody. Gotuj 10 minut, odcedź pozostawiając około pół szklanki wywaru z gotowania. Do niego dodaj łyżkę masła, 2 ząbki posiekanego czosnku, sok z 1 cytryny, całość wymieszaj z 100 ml tłustej śmietany. Przełóż warzywa do garnka, zalej śmietanowym sosem, dopraw 1 łyżką posiekanego koperku i zagrzej. Ugotuj 300 g makaronu typu tagliatelle zgodnie z instrukcją. Pokrój 150 g wędzonego łososia na mniejsze kawałki. Wymieszaj z gorącym makaronem i sosem marchewkowym z groszkiem.

Facebook
Youtube