Proste Historie
Proste Historie

Marchewkowy ketchup

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
dodatek dodatek
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Do gotującej się osolonej wody wrzuć zamrożone opakowanie "Marchewki" Proste Historie. Dodaj łyżkę masła, zamieszaj i gotuj na niedużym ogniu przez 6 minut. Przełóż na sitko. Rozgrzej w garnku 2 łyżki oleju, dodaj posiekaną 1 średnią cebulę i smaż przez 2 minuty. Dodaj 2 zgniecione ząbki czosnku, wrzuć marchewkę i 500 g obranych ze skórki pomidorów pokrojonych w kostkę. Duś prze 10 minut, dodaj łyżeczkę tartego imbiru, ½ łyżeczki ostrej papryki suszonej, 2 łyżki cukru i 5 łyżek octu winnego. Dopraw solą i gotuj 10 minut. Zmiksuj blenderem na gładki, gęsty sos lub zostań przy dużych kawałkach i podaj do usmażonej morskiej ryby.

Facebook
Youtube