Meksykańska zupa z awokado i kwaśną śmietaną

Składniki

  • “Warzywa na patelnię po meksykańsku” Proste Historie,
  • 1,2 l dowolnego bulionu,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 płaska łyżeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżka gęstej jogurtowej śmietany,
  • 1 limonka,
  • 4 plasterki awokado,
  • 1 łyżka świeżej kolendry,
  • 1 łyżeczka świeżej posiekanej czerwonej cebuli.

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj około 1,2 l dowolnego bulionu, zagotuj z 3 przepuszczonymi przez praskę ząbkami czosnku i 1 płaską łyżeczką ostrej papryki.
  2. Dodaj zamrożone Warzywa na patelnię po meksykańsku Proste Historie razem z przyprawami z saszetki.
  3. Gotuj na małym ogniu przez 25 minut, dodając pod koniec sok wyciśnięty z 1 limonki.
  4. Na dno talerza ułóż po 4 plasterki awokado, nasyp łyżkę świeżej kolendry i łyżeczkę posiekanej, świeżej czerwonej cebuli.
  5. Zalej składniki gorącą zupą.
  6. Na wierzch dodaj łyżkę gęstej, jogurtowej śmietany łagodzącej ostrość zupy.

WARZYWA NA PATELNIĘ po meksykańsku
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
    Sezon

    Dopełnij to danie

    Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

    Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu