Proste Historie
Proste Historie

Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
zupa zupa
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chilli. Gotuj całość przez 20 minut. Wyjmij mięso, kolendrę i dodaj zamrożoną "Zupę węgierską" Proste Historie. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy i gotuj przez 15 minut. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy. Wymieszaj płyn z przyprawami, dopraw solą. Sparz 1 limonkę, zetrzyj drobno skórkę do zupy i wyciśnij sok. Gotowe kukurydziane tortille pokrój w mniejsze trójkąty. Rozgrzej olej na patelni i zrumień je na złoto. Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą i trójkątami tortilli.

Facebook
Youtube