Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

Składniki

  • “Zupa węgierska pikantna” Proste Historie,
  • 1 pierś kurczaka,
  • 1,5 l osolonej wody,
  • 1 główka czosnku,
  • 1 pęczek kolendry,
  • 2 ostre papryczki chilli,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 limonka,
  • kilka kukurydzianych torilli,
  • olej.

Sposób przygotowania

  1. 1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chilli.
  2. Gotuj całość przez 20 minut.
  3. Wyjmij mięso, kolendrę i dodaj zamrożoną “Zupę węgierską” Proste Historie.
  4. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy i gotuj przez 15 minut.
  5. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy.
  6. Wymieszaj płyn z przyprawami, dopraw solą.
  7. Sparz 1 limonkę, zetrzyj drobno skórkę do zupy i wyciśnij sok.
  8. Gotowe kukurydziane tortille pokrój w mniejsze trójkąty.
  9. Rozgrzej olej na patelni i zrumień je na złoto.
  10. Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą i trójkątami tortilli.

ZUPA WĘGIERSKA pikantna
Okoliczności
Rodzaj posiłku
Czas przygotowania
Sezon

Dopełnij to danie

Stwórz z nami 3-daniowy obiad!

Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu