Proste Historie
Proste Historie

Niemiecka sałatka ziemniaczana

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

"Cząstki ziemniaczane" Proste Historie przygotuj w piekarniku zgodnie z przepisem. W miseczce ukręć sos z 4 łyżek octu winnego białego, 1 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy, 5 łyżek oleju, 4 łyżek białego wina. Dopraw solą, pieprzem i 1 płaską łyżką miodu. Pokrój w cienkie plasterki pęczek rzodkiewek, 5 ogórków małosolnych lub konserwowanych. Delikatnie wymieszaj ciepłe cząstki ziemniaczane z warzywami, dodaj pęczek posiekanego szczypioru, całość posól i polej sosem. Odstaw na 20 minut. Możesz serwować z dodatkiem posiekanego jajka na twardo lub jako sałatkę do grillowanej białej kiełbasy.

Facebook
Youtube