Proste Historie
Proste Historie

Pieczone warzywa do mięsa

Drukuj
rodzinny obiad rodzinny obiad
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Lekko podgotuj „Chrupiącego Kalafiora” i „Marchewkę słodką” Proste Historie, następnie odcedź, rozdrobnij różyczki kalafiora, wymieszaj z kostkami marchewki, dodatowo pokrojoną w kostkę szalotką i rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku. Do naczynia do pieczenia wlej 2 łyżki oliwy z oliwek, następnie wyłóż do niego składniki warzywne i piecz całość w temperaturze 220°C do lekkiego zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika skrop całość sokiem z cytryny, posyp świeżym tymiankiem. Podawaj jako dodatek warzywny do pieczonej białej kiełbasy lub świątecznej pieczeni, dekorując danie świeżym rozmarynem.

Facebook
Youtube