Proste Historie
Proste Historie

Pierogi Czerwononose

Drukuj
świąteczne świąteczne
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny
Składniki

Pierogi z grzybami Proste Historie,
400 g kapusty kiszonej,
1/4 szklanki żurawiny,


1/2 łyżeczki tymianku,
1 łyżeczka majeranku,
1 łyżka sosu sojowego,
cebula.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. W osobnym garnku, na dnie rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij na nim pokrojoną w kosteczkę cebulkę wraz z przyprawami i sosem sojowym. Podsmażaj ok. 5 minut. Kapustę opłucz, poszatkuj i gotuj pod przykryciem, co jakiś czas dolewając wody, aby kapusta się nie przypaliła. Dodaj żurawinę i cebulkę. Gotuj całość ok. 40 minut, dolewając wody
i mieszając.

Sposób podania: Pierogi podajemy okraszone kapustą z żurawiną.

Facebook
Youtube