Proste Historie
Proste Historie

Pierogi owocowe z sosem jabłkowo-imbirowym

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zetrzyj na tarce 5 cm kawałek obranego, świeżego imbiru. Dodaj imbir do garnuszka razem z 150 ml soku jabłkowego klarownego i szczyptą cukru waniliowego. Dodaj 30 g cukru pudru i zagotuj całość przez 5 minut do momentu powstania lekkiego syropu. Przecedź syrop przez sito do garnuszka tak, aby mieć klarowny płyn. Dodaj sok z 1 cytryny i redukuj przez 2 minuty, następnie ostudź. Kilka maślanych ciastek owsianych lub kruchych odśwież przez 5 minut w nagrzanym piekarniku. Pokrusz na drobne kawałki. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź, dodaj łyżkę masła i zakręć garnkiem. Serwuj gorące, polane sosem imbirowym i posypane kruszonką.

Facebook
Youtube