Proste Historie
Proste Historie

Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na suchą rozgrzaną patelnię wrzuć 100g pestek obranych pestek dyni lub słonecznika. Upraż, wystudź i zmiksuj pulsacyjnie na drobną kruszonkę dorzucając 2 łyżki gotowej prażonej cebulki. Ugotuj Pierogi ruskie Proste Historie w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Delikatnie odsącz. Gorące przełóż do metalowej ciepłej miski, dodaj 2 łyżki masła, czubatą łyżkę kruszonki, świeżo mielony pieprz i 1 łyżeczkę roztartego w rękach cząbru. Zakręć szybko miską i podawaj bez podgrzewania.

Facebook
Youtube