Proste Historie
Proste Historie

Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

150 g wędzonego sparzonego boczku przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Wrzuć na suchą, rozgrzaną patelnię i upraż na chrupiąco ze wszystkich stron przez 7 minut. Bardzo drobno posiekaj 2 średnie cebule. Rozgrzej w garnku 2 cm warstwę oleju słonecznikowego i wrzuć osuszoną papierem cebulę. Praż na średnim ogniu dopóki nie będzie rumiana i chrupiąca. Przecedź na sitku zachowując olej. Drobno posiekaj pęczek natki pietruszki. Wymieszaj ostudzony boczek, cebulę i natkę. Ugotuj pierogi Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zrumień je na kilku łyżkach cebulowego oleju. Pierogi podane na talerzu posyp chrupiącą mieszanką oraz świeżo mielonym pieprzem.

Facebook
Youtube