Proste Historie
Proste Historie

Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

W dużym garnku rozpuść 1 łyżkę masła. Dodaj 1 posiekaną cebulę i smaż przez 3 minuty. Dodaj 1 duże jabłko, obrane i pokrojone w drobną kostkę. Lekko zrumień. Dodaj 100 ml klarownego soku jabłkowego i 100 ml warzywnego wywaru. Gotuj na dużym ogniu 5 minut. Zmiksuj blenderem dodając 5 łyżek tłustej śmietany, 1 łyżeczkę czubatą musztardy Dijon. Zagotuj delikatnie, dopraw solą i pieprzem. Podaj do ugotowanych zgodnie z przepisem pierogów. 

Facebook
Youtube