Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
30 minut 30 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotuj 150 g świeżych, oczyszczonych grzybów: kurki, borowiki, podgrzybki, boczniaki lub malutkie pieczarki. Pokrój wzdłuż na pół. Na teflonowej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż grzyby na dużym ogniu, klika razy je obracając. Zdejmij z patelni. Osusz patelnię i roztop 2 łyżki masła. Wrzuć 1 łyżkę drobno posiekanej cebuli, 1 drobno posiekany ząbek czosnku i ponownie wrzuć grzyby. Smaż 2 minuty, dodaj 2 łyżki uprażonej na złoto bułki tartej i 1 czubatą łyżkę posiekanego szczypiorku. Dodaj sok z ½ cytryny, dopraw solą, pieprzem. Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu i serwuj gorące, posypane grzybami z patelni.

Facebook
Youtube