Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe

Drukuj
świąteczne świąteczne
danie główne danie główne
60 minut 60 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny
Składniki

Pierogi z grzybami Proste Historie,
dynia (dowolna, może być Dynia kostka Proste Historie),
garść orzechów,


oliwa,
pieprz,
sól,
cebula,
szklanka czerwonego, wytrawnego wina,
gałązka rozmarynu.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pierogi z grzybami Proste Historie przygotuj zgodnie z informacją na opakowaniu. Dynię obierz ze skóry i pokrój w kostkę (ewentualnie przygotuj Dynię kostkę Proste Historie zgodnie z przepisem na opakowaniu), cebulę drobno posiekaj. Na muśniętej oliwą patelni zeszklij cebulkę, dodaj dynię i smaż przez ok. 5 minut. Dolej szklankę wina, dodaj przyprawy i zioła, duś całość na małym ogniu, aż wino się wchłonie. Dodaj sól i pieprz. Na osobnej patelni upraż orzechy.

Sposób podania :

Pierogi podawaj polane dyniowym sosem, posypane na wierchu orzechami i cebulką.

Facebook
Youtube