Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z kaszanką, jabłkami, cebulą i żurawiną

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
różneróżne
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wlej na patelnię 2 łyżki miodu, wrzuć pokrojone w małe cząstki 2 jabłka typu Ligol. Dodaj sok z ½ cytryny i smaż na złoto przez 5 minut. Odstaw. Rozgrzej na suchej patelni 2 łyżki oleju i wrzuć pęczek cebulek dymki pokrojonych na ćwiartki. Zrumień, obsmaż prze 5 minut ze wszystkich stron na dużym ogniu. Dopraw pieprzem, solą i szczyptą majeranku. Połącz na patelni jabłka z cebulą, dodaj 1 czubatą łyżkę owoców żurawiny ze słoika i zagrzej przez 3 minuty. Pierogi ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, osusz i podsmaż na chrupiąco na 1 łyżce smalcu lub 2 łyżkach oleju. Serwuj gorące pierogi z ciepłymi jabłkami.

Facebook
Youtube