Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z kaszanką i sałatką z pieczonej cebuli

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
danie główne danie główne
45 minut 45 minut
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wybierz 15 małych cebul. Nagrzej piekarnik do 200°C. Wstaw nieobrane cebule i piecz je dopóki nie będą miękkie, w zależności od wielkości 30 – 40 minut. Ostrym nożem przekrój wzdłuż i wyjmij z łupiny do miski. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju i wrzuć 1 łyżeczkę suszonego rozmarynu, podsmaż przez 1 minutę. Do cebuli dodaj rozmaryn, 2 łyżki namoczonych w ciepłej wodzie i osuszonych rodzynek, 2 łyżki drobno posiekanej natki, 1 łyżkę octu winnego białego, sól, świeżo mielony pieprz, całość delikatnie wymieszaj. Ugotuj pierogi zgodnie z przepisem na opakowaniu, serwuj ciepłe, delikatnie wymieszane z pieczoną cebulą.

Facebook
Youtube