Proste Historie
Proste Historie

Pierogi z truskawkami z sosem i mascarpone

Drukuj
na różne okazjena różne okazje
różneróżne
45 minut 45 minut
wielosezonowewielosezonowe
Poprzedni Następny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Najpierw przygotuj sos. Rozmroź opakowanie "Truskawek" Proste Historie na sitku. Przygotuj klarowny syrop umieszczając na małym ogniu garnuszek z 100 ml wody i 2 łyżkami stołowymi cukru. Do rozpuszczonego syropu dodaj truskawki i sok z 1 cytryny. Potrzymaj na ogniu około 4 minuty, zmiksuj i przetrzyj przez drobne sitko. Odstaw do wystygnięcia. Przygotowanie kremu zacznij od ubijania mikserem 100 g mascarpone z 1 łyżką cukru pudru. Dodaj 100 ml śmietanki 36% i ubijaj na gęsty krem. Można dodać szczyptę waniliowego cukru. Pierogi Proste Historie ugotuj zgodnie z przepisem. Posól wrzątek i dodaj łyżkę oleju. Wrzuć pierogi, lekko zamieszaj aby nie przykleiły się do dna garnka i 10 minut gotuj. Na głębokim talerzu wylej kałużę sosu, połóż po dwa pierogi i łyżkę kremu.

Facebook
Youtube